verftips verfbannerTrap schilderen

trap schilderenEen likje verf kan wonderen doen! Een trap is een groot, opvallend object in je interieur. Het is dan ook belangrijk dat je aan dit interieurobject de nodige aandacht schenkt. Om je trap 'up-to-date' te houden hoef je je trap niet helemaal te renoveren. Een simpel likje verf geeft je trap een volledige make-over!Koop je verf en toebehoren online via onze webshop! Gratis verzending en de volgende dag thuis geleverd!

Denk aan deze tips

trappen schilderen

Stappenplan: trap schilderen

Benodigdheden


Voor je de trap schildert...

Net zoals bij iedere verfklus begin je het best met het afdekken van de omliggende omgeving.
Dat kan met behulp van afdekfolie en afplakband.
Dit is slechts enkele minuten werk, maar bespaart je achteraf een hele hoop -vervelend- werk. Als alles goed werd afgedekt zal je later geen spatjes en verfdruppeltjes meer moeten wegschrobben.

In de meeste gevallen gaat het om een houten trap. Zo'n houten trap moet je natuurlijk ook nog opschuren vooraleer je hem begint te verven... Doe dit tot de trap goed glad aanvoelt en de losse laagjes oude verf of lak er duidelijk zijn afgeschuurd.
Is je trap van een ander materiaal? Dan hoef je deze meestal niet op te schuren. Is dit andere materiaal al eerder geverfd? Gebruik dan een schuurpapier met een erg fijne korrel, en schuur de oude verf of lak heel zachtjes weg.
Eens de trap werd geschilderd, neem je de stofzuiger en zuig je het stof zo grondig mogelijk op.

Indien er in je (houten) trap scheurtjes, gaatjes of putjes zitten kan je deze hierna ook nog opvullen met opvullende "pasta's".

Maak na al deze stappen de trap zo schoon mogelijk. Stof en andere viezigheid kunnen de hechting van de verf immers belemmeren.


Trap schilderentrappen verven

Moet je de trap nog gebruiken? Schilder dan alle even tredes op de eerste schilderdag en schilder de oneven tredes op de tweede schilderdag. Zo kan je nog vrij makkelijk gebruik maken van de trap.

Schilder de trap altijd eerst met een primer. Deze hechtingslaag zorgt voor een uitstekende aanhechting van de volgende verflaag.
Nadat deze eerste laag, of lagen, goed is opgedroogd kan je beginnen met het definitieve kleur van de trap.
Werk telkens van boven naar beneden.
Het mooiste resultaat krijg je als je twee of meer lagen schildert.


Trap schilderen