Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verftips.be
banner image

Badkamer schilderen

Om je badkamer in een nieuw kleurenkleedje te stoppen ga je met andere verfmaterialen te werk dan andere ruimtes. In de badkamer moet je immers rekening houden met heel wat vochtigheid afkomstig van douche/bad, toilet en wasbak!

Denk maar aan condensatie, waterdamp en -spatten.

Daardoor is het dan ook belangrijk dat je ten allen tijde met vochtwerend materiaal werkt, die ook na verloop van tijd waterwerend blijft werken.

In dit artikel geven we een duidelijk advies en enkele handige tips over hoe je een badkamer moet verven om geen last te hebben van vervelende vochtproblemen en tegelijkertijd kan genieten van een frisse, nieuwe look voor je badkamer.

 

 

Hoe badkamer verven?

Zoals in elke kamer die je moet verven, begin je met een primer of grondverf aan te brengen. Door deze grondlaag zullen de volgende lagen verf zich beter aan elkaar hechten, waardoor we een mooi,   egaal geverfd oppervlak krijgen.

Kies voor een waterdragende en een solventgedragen muurprimer. Waterdragende verf is verf die je kan verdunnen met water, met een snelle droogtijd zodat meerdere lagen op één dag mogelijk zijn. Solventdragende verf is verf die verdunt kan worden met white spirit. Een pluspunt is dat ze mooier in elkaar overvloeien.

Bang dat het te veel zal kosten? Vergelijk en vraag een gratis offerte aan via onze offertedienst! Via deze gratis offerte ben je nergens toe verplicht maar kan je wel eens nagaan hoeveel het zou kosten om je badkamer weer hip te maken.

Vervolgens, na de droogtijden te respecteren, kan je beginnen met de muurverf aan te brengen.
Bij het kiezen van badkamerverf is het heel belangrijk dat je kiest voor waterbestendige verf!
Dit staat zeker en vast op de verpakking vermeldt.
In plaats van waterbestendige badkamerverf, kan je ook altijd kiezen voor zijdeglansverf. Deze kan je makkelijk afwassen zonder verf mee te nemen.

Indien je ook de radiator (uit ferrometaal) in de badkamer wil meeverven, is het aangeraden om eerst een roestwerende grondverf te gebruiken, vooraleer je over gaat op het definitief kleuren.

Een leuke tip is om te opteren voor een combinatie van verf en tegels. Dit geeft een vrolijk en tijdloos gevoel in je badkamer!

 

Badkamer schilderen

 

Douche verven

Dan blijft er nog één ruimte over: de douche.

Over het algemeen is het niet aangeraden om de douche te verven. Deze ruimte is immers voortdurend vochtig. Toch bestaan er mogelijkheden om de douchekabine een fris kleurtje te geven! Alleen in een douchekabine met niet-vochtwerende gipspleisters is verven volledig afgeraden!

Als je douchecel niet is opgebouwd uit deze gipspleisters, raden experts één laag Levis Isoprim aan, met daarbovenop 2 lagen Levis Lax Expert Satin. Natuurlijk zijn er nog andere merken waarvoor je kan opteren.

 

 

Tegels overschilderen

Is je badkamer toe aan een nieuw kleurtje, maar zit je nog vast aan de betegeling?
Geen nood! Tegenwoordig bestaan er tal van soorten badkamerverf waarmee we deze tegels kunnen oververven.
In feite is het enige andere wat je moet doen om dit probleem op te lossen, een andere grondverf of primer gebruiken. Kies een tweecomponentenprimer voor gladde oppervlaktes.

Deze tweecomponentenprimer zorgt, door een chemische verbinding, voor een grondig uitgeharde filmlaag op de badkamertegels. Na de uitharding van deze tweecomponentenverf kan je beginnen met je badkamer helemaal op te frissen met een nieuw kleurtje!

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Professionele schilders