Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Boss verf

Boss verf is een collectie met wederom een ruim aanbod aan kleurencollecties en mogelijkheden.  Speciaal aan dit merk is dat zij alles zelf proberen te voorzien: zij zorgen voor de productie van de verf, de verdeling en de verkoop! De verkoop van boss verf gebeurt in de 47 colora verfwinkels, verdeeld in België en Nederland. In dit artikel gaan we niet langer verder in op de geschiedenis of op cijfers van Boss verf, maar gaan we concreet alle informatie over Boss verf op een rijtje zetten.

In dit artikel vind je onder andere de prijs, de vindplaats, de collecties en enkele interieurvoorbeelden gerealiseerd met Boss verf.

 

Boss verf prijzen

Schrik niet, boss verf is dure verf! Dit duurdere prijskaartje is maar aan één zaak te wijten: boss verf is kwaliteitsverf!
Hieronder vind je de gemiddelde prijs per liter, per assortimentskeuze. Hoe groter de hoeveelheid verf je aankoopt, hoe minder de prijs zal zijn per liter.

Het eerste cijfer dat je in onderstaande lijst ziet staan, is de maximumprijs per liter bij aankoop van 100 l, de tweede prijs is de maximumprijs van de verf bij aankoop van één liter verf.
Een meerprijs is ook mogelijk indien de verf geen standaardkleur is.

 

Binnenmuren en plafonds

Muurverf van iedere kleurencollectie: BOLATEX: Tussen €17,27 en €30,54.
Muurverf van iedere kleurencollectie: DECOMAT: Tussen €13,56 en €26,27.
Muurverf van iedere kleurencollectie: FASTCRYL: Tussen €8,92 en €12,33.
Muurverf van iedere kleurencollectie: HYDROMAT: Tussen €32,56 en €41,95.
Muurverf van iedere kleurencollectie: NOVOCRYL: Tussen €9,63 en €14,30.
Muurverf van iedere kleurencollectie: OPTIMAT: Tussen €18,04 en €30,54.
Muurverf van iedere kleurencollectie: OPTISATIN: Tussen €18,04 en €30,54.
Muurverf van iedere kleurencollectie: OPTISILK: Tussen €18,49 en €30,54.
Muurverf van iedere kleurencollectie: RENOMUR: Tussen €25,10 en €36,44.

 

Buitenmuren

Muurverf van iedere kleurencollectie: BOSSCRYL: Tussen €22,57 en €38,51.
Muurverf van iedere kleurencollectie: COATING M30: Tussen €27,88 en €36,10.
Muurverf van iedere kleurencollectie: PROLASTICA: Tussen €27,54 en €31,94.
Muurverf van iedere kleurencollectie: SUBLIMAT: Tussen €23,72 en €38,57.
Muurverf van iedere kleurencollectie: VILLACRYL: Tussen €24,54 en €38,47.

 

Waar vind ik Boss verf?

Zoals de meeste verf, vind je Boss verf in de meeste doe-het-zelf zaken en verfwinkels. Echter is Boss verf ietwat specialer! Zoals eerder vermeldt werd, heeft Boss verf zijn eigen verfwinkels, namelijk de ‘Colora’. verfwinkels.
In België zijn er maar liefst 46 colora winkels verspreid over 7 provincies, terwijl er in Nederland -tot nu toe- slechts één zaak is opgestart.

 

Wat biedt Boss verf?

Boss verf is verf van een zeer goede kwaliteit! Dit wil dan ook zeggen dat er een enorm assortiment op de markt aanwezig is, zowel aan kleurencollecties als gespecialiseerde verf om bepaalde oppervlaktes ultiem te laten opfleuren met een nieuw likje verf.

 

Kleurencollecties

Verfkleurencollecties. Naast de gewone kleuren die Boss aanbiedt, heeft Boss verf ook vier kleurencollecties gebaseerd op allerlei leuke ideeën en onderzoeken.

 

Taste Colours

Vijf verftinten geïnspireerd door typische smaken in heerlijke gerechten: zuur, zout, umami, zoet en bitter.

Zuur als een groene appel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in deze verfkleuren heel wat groentinten zitten, gemengd met enkele lichtere en donkere tinten geeft deze kleurencollectie een rustig en intens gevoel aan onze zintuigen.
Wit, grijs en blauw: kleuren van het zoute strand en de zoute zee. Zij doen ons onmiddelijk denken aan zout. Deze kleuren geven ons een enorm rustgevend gevoel.

Umami, smaakkracht en smaakharmonie. Een gerecht zien en een gerecht proeven, de kleuren van je gerecht geven je een extra boost. Lichte, toch opvallende kleuren maken deze kleurencollectie eerder excentriek en rustig opvallend tegelijk!
Een heerlijk dessert is vaak zo zoet als een suikerspin. Een dessert moet niet alleen lekker zijn in de mond, maar ook een oogstreling is noodzakelijk! Dit kleurenpalet is dan ook een ware streling voor het oog, of het al dan niet even lekker proeft moet je zelf uitmaken…
bitter, hoe geef je dit weer in kleuren? Juist, bittere chocolade. Zwart, bruin en wit. Maar niet alleen deze kleuren geven ons een bepaalde gemoedsgesteldheid! Denk maar aan bitter blauw, een ideale kleur voor deze gemoedstoestand.

 

Boss trendcolours

Trends, plots zijn ze er. Ook bij verf is dit het geval. Ondertussen zijn er al zeven verftinten binnen dit kleurenpalet. Sinds 2005 tot 2011 is er elk jaar één kleurencollectie bijgekomen.
Bij deze Boss trendcolours collectie zitten telkens vier kleuronderverdelingen. Momenteel zijn er dus 28 kleuronderverdelingen in dit gamma beschikbaar.

 

Colors with a view

Colors with a view, vertaald als kleuren met een uitzicht.
Denk maar aan de prachtige uitzichten die we op sommige momenten kunnen aanschouwen! De rode gloed van zonsondergang, de blauwe lucht en zee aan het strand, of net het prachtige uitzicht van een drukke stad?! Dit en nog veel meer kan je met deze kleurencollectie van Boss verf voor eeuwig vastleggen in jouw stulpje.

Deze collectie werd verder onderverdeeld in de Natural homes, Urban city, Casual Living en Flexible Fashion collectie door Chris Mestdagh.

Verder werd er in deze collectie ook aandacht besteed aan de combinaties van behang en verf. Zo kwam ook de Paper/paint collectie tot stand. Deze collectie geeft prachtig weer hoe je je interieur kunt opfleuren met een combinatie van behang en verf.
De bedoeling bij deze collecties, is dat je niet alle kleuren van dit palet gebruikt om de ruimte mee te verven, maar ook een deel van de kleuren laat terugkomen in origineel behangpapier.
Er zijn zes kleurenpaletten ontworpen. Klik op de onderstaande afbeelding om alle kleurencollecties te zien.

De ontwikkelaar van deze verfpaletten ging nog een stapje verder door de hemelse taferelen die zich soms buiten afspelen naar binnen te brengen. Deze verftinten kregen dan ook de passende naam “In & Outdoor“. Denk bij deze collectie aan exotische uitzichten, bomenrijke omgevingen en zwoele zomers.
Ook deze kleurencollectie van ‘Colors with a view’ is in vier mogelijkheden beschikbaar.

De laatste collectie van deze Colors with a view collectie heet United, vertaald wordt dit ‘verenigd’. Een vereniging van kleuren, zeg maar.
De naam is niet zomaar gekozen, want de kleurenpaletten van de United collectie zijn de uitgebreidere varianten van de andere Colors with a view collecties van Boss verf.
Hier hebben we vijf kleurenvarianten met telkens tien analoge en toon-op-toon kleuren: met andere woorden, kleuren die heel dicht bij elkaar liggen en dus perfect bij elkaar passen!

 

On the Spot

Zes jeugdige kleurencombinaties, doorspekt met opvallende, vrolijke verftinten. Gemaakt en goedgekeurd door zes Belgische topdesigners. Iedere kleur draagt de naam van de designer die de kleuren heeft ontwikkeld. Bij welke designer sluit jouw smaak het dichtst aan? Klik op de onderstaande afbeelding om de verschillende kleurencollecties te bezichtigen.

 

Soorten gespecialiseerde verf

Zoals eerder te lezen valt in dit artikel, biedt Boss verf heel kwaliteitsvolle verf aan. Dit wil zeggen dat, buiten de kleurencollecties, deze verfproducent zijn verfkleuren ook aanbiedt in allerlei varianten geschikt voor iedere oppervlakte.
Hieronder een kort overzicht, met meer uitleg.

 

Binnenmuren

BOLATEX
Zijdeglanzende acrylaatverf voor binnen- en buitenmuren.

DECOMAT
Matte superdekkende acrylaatverf voor plafonds en binnenmuren.

FASTCRYL
Matte wasvaste acrylaatverf voor binnenmuren.

HYDROMAT
Watergedragen matte acrylaatlak voor binnen.

NOVOCRYL
Matte watergedragen spuitverf op acrylaatbasis.

OPTIMAT
Matte latexverf voor binnenmuren en plafonds.

OPTISATIN
Zijdeglanzende, uitstekend reinigbare latexverf voor binnenmuren.
OPTISILK
Halfmatte, zeer goed reinigbare latexverf voor binnenmuren.

RENOMUR
Performance verf voor tijdelijk vochtige binnenmuren.

Buitenmuren

BOSSCRYL
Zijdeglanzende acrylaatverf voor buitenmuren.

COATING M30
Matte verf voor vochtige buitenmuren.

PROLASTICA
Elastische gevelverf voor gebarsten cementeerwerk.

SUBLIMAT
Matte, duurzame acrylaatverf voor buitenmuren.

VILLACRYL
Zijdeglanzende vullende acrylaatverf voor buitenmuren.