Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Slaapkamer verven

Een slaapkamer verven begint natuurlijk met de meest geschikte slaapkamer kleuren kiezen. Verf kleuren kunnen immers heel wat doen voor je humeur en natuurlijk je interieur.
De meest geschikte slaapkamer kleuren verschillen van persoon tot persoon.

Toch kunnen we enkele tips geven, welke kleuren welke persoonlijkheid weerspiegelt. Daarnaast geven we natuurlijk ook extra advies om je slaapkamer optimaal te kunnen verven.

 

Slaapkamer kleuren

Natuurlijke slaapkamer kleuren

Lichte en donkere kleurtinten van de natuur geven mensen een betere voeling met de natuur, waardoor zij volledig tot rust komen. Natuurkleuren bestaan meestal uit warme, diepe en donkere aardetinten of juist frissere, lichte verfkleuren.

Dé natuurkleuren bij uitstek zijn allerlei soorten blauw, bruin en groen, terracotta, klei en zandkleuren.
Om je kamer ruim en natuurlijk te laten uitstralen begin je het best met de donkere kleuren onderaan en naarmate je hoger begint te schilderen de lichtere kleuren gebruiken.

 

Lichte slaapkamer kleuren

Ideaal om tot rust te komen is gebruik maken van sobere kleuren. Deze verfkleuren geven een gevoel dat je op je gemak stelt en waardoor je helemaal tot rust komt.

Het voordeel van deze kleuren is dat ze ongevoelig zijn aan kleurtrends of verouderingen. Met deze sobere, lichte kleurtinten doe je altijd goed.

Om een meer persoonlijke toets te geven aan een slaapkamer gebruik je het best nog wat decoratie.
Probeer, als je deze slaapkamer kleuren wilt gebruiken, de kamer in dezelfde kleurtinten te schilderen. Werk niet met accentkleuren of te scherp contrasterende kleuren. Dit neemt immers de rust weg.
Typische lichte en sobere kleuren zijn: wit, pasteltinten en beigetinten.

 

Donkere slaapkamer kleuren

Iets gedurfder en heel wat sensueler is kiezen voor diepe  en donkere verfkleuren. Daarbovenop brengen deze kleuren iedereen ook tot rust en zijn ze ideaal voor de kamer helemaal te verduisteren.
Een nadeel van donkerdere kleuren is dat ze de ruimte vaak kleiner doen lijken.

Toch kan je ook altijd een combinatie maken van donkere en lichte kleuren, denk maar aan de klassieker zwart-wit.

Om je kamer in donkere kleuren te verven, maar toch niet  in te boeten aan de optische grootte, kan je de verrschillende wanden in een donkere kleur verven en het plafond, en eventueel de vloer, in een lichter kleur schilderen.

Typische diepdonkere kleuren zijn zwart, chocoladebruin, vermiljoenrood, robijnrood, donkere groentinten, …

Hieronder nog enkele rustgevende kleuren, ideaal om je slaapkamer te verven!

Blauw: Blauwe kleuren zijn de relaxerende en tot rust brengende kleuren bij uitstek! Denk hierbij aan rustige blauwe kleuren van een wolkenloze hemel, of het prachtige azuurblauw.
Kies voor de slaapkamer altijd voor lichtere blauwtinten. Ideaal te combineren met andere lichte grijstinten en pasteltinten. Ook ideaal combineerbaar met wit.

Groen: Groene slaapkamer kleuren geven een frisse toets aan de slaapkamer en zijn ideaal om je tijdens het opruimen of leren in de slaapkamer van nieuwe energie te voorzien.

Paars: of purpertinten werkt enorm kalmerend en tegelijkertijd stimulerend. Deze kleur geeft een luxueuze uitstraling en brengt een hele hoop sfeer mee in de slaapkamer.
Opteer voor de lichtere of donkerdere paars- of purpertinten.

Tip: Verzeker jezelf van een mooi eindresultaat en laat de schilderwerken uitvoeren door een professionele schilder. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende schilders via de offertepagina.

 

Welke slaapkamer kleuren vermijden?

Vermijd in een slaapkamer een monopolie van te opvallende, flashy tinten zoals oranje, roze, …
Deze kleuren kunnen zeker worden gebruikt in een slaapkamer, maar combineer met andere kleuren, behangpapier of decoratie.

Een teveel van deze slaapkamer kleuren kan immers de nachtrust belemmeren.

Fel rood wordt liefst helemaal niet gebruikt in een slaapkamer. Rood is immers een meer agressieve kleur indien deze te fel is. Als je met rood wilt werken, kies dan voor dieprode, donkerrode of terracotta kleuren.

 

Extra tips voor een betere nachtrust en een mooiere slaapkamer

Hoewel een likje verf al het merendeel van het ‘gevoel’ in je slaapkamer brengt, kan je je slaapkamer nog een duwtje in de rug geven door te werken met allerlei decoratiemateriaal. Door decoratie aan een slaapkamer toe te voegen, geef je een persoonlijkere toets aan de kamer en ook dit werkt, bovenop de gekozen verfkleur, heel rustgevend. Leuke ideeën voor slaapkamerdecoratie vind je hier.

Een ander belangrijk aspect om een rustige nachtrust te verzekeren is het opteren voor een bed die bij je slaapkamer past. Overal kan men tegenwoordig bedden kopen, van apart opgebouwde bedden tot alles in één boxspring bedden.

Probeer te opteren voor een neutraal bed, zonder al te veel versieringen. Dit brengt ook weer extra rust mee aan de slaapkamer.

Mogelijk kan je ook, naast je slaapkamer verven, het beddenframe in een ander kleurtje stoppen die perfect bij de nieuw geverfde slaapkamer past.

Om volledig tot rust te komen is het belang van een matras zeker niet te onderschatten! Denk dus zeker aan het volledige slaapcomfort in de slaapkamer!