Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Tuinhuis schilderen

Niet alleen je interieur heeft regelmatig een boost nodig! Een bijgebouw zoals een terrasoverkapping, carport, chalet en natuurlijk ook een tuinhuis kan een duwtje in de rug gebruiken. Een houten tuinhuis kan (en moet je in sommige gevallen) regelmatig overschilderen of lakken. Maar hoe begin je daar aan? Lees hier wat je precies moet doen. Bekijk zeker ook onze originele tips voor het verven van een tuinhuisje.

 

Ideeën en tips om je tuinhuis te verven

Een tuinhuis schilderen hoeft tegenwoordig eigenlijk niet meer. Als je hebt gekozen voor een kwalitatief tuinhuisje, dan is deze vrijwel zeker behandelt met chemische processen, waardoor ze sowieso al bestand zijn tegen insecten, houtrot, vocht, etc…

Dat geldt trouwens ook voor natuurlijk hardhout.

Bij sommige tuinhuisjes moet je echter nog steeds af en toe schuren, oppoetsen en verven of lakken om je tuinhuis lang te laten meegaan. Als je dan toch bezig bent met deze vermoeiende klus kan je er beter maar het beste van maken. Hieronder tips om je tuinhuis zo leuk mogelijk te maken:

  • Stap af van de standaardkleuren. Geen bruin of geen doorzichtige lak! Kies voor een opvallend kleurtje. Zie je dat niet zitten? Kies dan voor aardetinten of natuurlijke pastelkleuren. Deze passen altijd goed bij je tuin en woning. Net zoals wit, grijs en aardetinten trouwens.
  • Gebruik meerdere kleuren. Om je tuinhuis een echte eyecatcher te maken gebruik je het best twee of meer kleuren. Het frame van het tuinhuis schilder je bijvoorbeeld in één kleur, terwijl je de kozijnen en de deur in nog een andere kleur kiest.
    Om te beslissen welke kleuren bij elkaar passen, raden we je aan om gebruik te maken van het kleurenwiel.
  • Tuinhuisjes zijn meestal nogal donker binnenin. En… Als je toch bezig bent, waarom dan ook niet het interieur van je tuinhuis vernieuwen? Kies voor een lichte kleur, zodat je tuinhuis visueel groter lijkt.

Tip: Verzeker jezelf van een mooi eindresultaat en laat de schilderwerken uitvoeren door een professionele schilder. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende schilders via de offertepagina.

 

Vooraleer je het tuinhuis schildert…

Een tuinhuisje verven doe je niet zo maar. Je moet dat een beetje plannen.

  • Allereerst moet je wachten tot de temperatuur enigszins hoog genoeg is om de verf snel te laten drogen. Maar natuurlijk ook niet te snel, want anders krijg je ongetwijfeld kleurverschillen of kan je opgedroogde druppeltjes niet meer gladstrijken.
  • Vooraleer je begint met het schilderen, moet je het tuinhuis ook goed afschuren met een grof schuurpapier. Vervolgens stofzuigen of afspoelen en wachten tot het hout weer droog is.
  • Vooraleer je de uiteindelijke kleur van het tuinhuis aanbrengt, breng je eerst ook nog een grondlaag aan.
  • Gaatjes en scheurtjes vullen met een speciale pasta voor hout. Zorg er voor dat deze bruikbaar is voor buiten. Met andere woorden: vochtbestendig.
  • Nu ben je klaar om je tuinhuis te overschilderen.