Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Buitenverf

Er zijn heel wat toepassingen van buitenverf. Af en toe moet er dan ook een nieuw likje buitenverf worden aangebracht, of misschien wel voor de eerste keer. In buitenverf zijn verschillende onderverdelingen.

Zo is er buitenverf speciaal voor het overschilderen van een gevel, maar in de meeste gevallen zal buitenverf worden aangeschaft met de bedoeling om ramen of buitenmeubels te overschilderen. Kwaliteit van dit soort verf is heel belangrijk. Het moet immers bestand zijn tegen vocht, regen, schimmels, uitzetten en inkrimpen van de ondergrond en temperatuurschommelingen.

 

Soorten buitenverf

Vooraleer je aan je schilderklus begint, is het altijd aangeraden om alles te voorzien van een grondlaag. Bij buitenschilderwerken is dit echt wel noodzakelijk.

Door een primer aan te brengen wordt de duurzaamheid immers verbeterd en hoef je niet al te snel nog eens te verven.

Systeemverf is een primer en aflak in één. Meestal wordt deze verfsoort gebruikt voor houten oppervlaktes, maar het kan evengoed gebruikt worden voor geveltimmerwerk.

Voor iedereen die zijn gevel van een nieuw kleurtje wilt voorzien is er natuurlijk ook muurverf nodig. Geen gewone muurverf, want die zou al snel gaan afbladeren of naar beneden dwarrelen. Kies altijd voor buitenverf die bestand is tegen vocht, water en andere weerselementen. Kies bij voorkeur een kwalitatief merk. Vaak gaan deze drie tot zelfs vier keer langer mee dan goedkopere consumentenverven.

Lakverf is dan weer te gebruiken voor houten schilderwerken. Dat geldt trouwens ook voor vernis. Bekijk het aanbod verf in de webshop.

 

Aangeraden buitenverf

De kwaliteit van buitenverf wordt voornamelijk bepaald door de bestanddelen van de specifieke verf. Echter zijn deze bestanddelen heel moeilijk te achterhalen en is het vaak een moeilijke klus om de beste buitenverf te vinden.

Ga er van uit dat een consumentenverf bijlange niet zo goed is als professionele verf. Deze laatste zijn vaak enkele euro’s duurder, maar gaan wel makkelijk drie tot vier keer langer mee. Daardoor bespaar je op termijn geld en tijd.

Zorg er zeker voor dat aan de volgende voorwaarden werd voldaan bij de buitenverf die je aanschaft:

  • Uitstekende dekking
  • Goede vloeiing
  • Goed glansbehoud
  • Beschermend
  • Weervast
  • Waterafstotend
  • Uitstekende duurzaamheid

 

Prijs buitenverf

Per liter moet je toch rekenen op 25 tot 40 euro. Prijzen kunnen uiteraard ook een pak hoger liggen, afhankelijk van het merk en de kwaliteit.

We willen benadrukken dat je vaak ook meer betaalt voor kwaliteit en duurzaamheid. Betaal dus gerust iets meer als je na enkele jaren de verf niet wilt zien afbladeren.