Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Glow in the dark verf

Glow in the dark verf is de nieuwe hype in verfland! Perfect voor een stoere en moderne kamer te creëren voor je kindjes. Deze verf met fluoriscerende eigenschappen geeft, zoals de vertaling het zegt; ‘een gloed in het donker’. Het geeft als het ware licht in de duisternis.

Tegenwoordig brengt dit type verf ook geen gezondheidsrisico’s meer met zich mee. Vroeger zaten er radioactieve bestanddelen in deze verf, echter zijn alle materialen om deze verf te maken nu 100% veilig en goedgekeurd voor gezondheids- en veiligheidsredenen.

 

Werking glow in the dark verf

Om ‘s avonds te kunnen oplichten, moet deze verf als het ware ‘opladen’ met behulp van daglicht.
De verf absorbeert overdag deeltjes van het licht (fotonen). Wanneer het donker wordt, komen de fotonen aan de oppervlakte van de verf en geven zij dus deze lichtgevende gloed af.

Meestal kleurt de verf dan lichtgroen of wit. Het is ook mogelijk om andere kleuren te krijgen, maar meestal schijnen deze minder fel dan de groenachtige gloed die zo typisch is voor glow in the dark verf. Bekijk het aanbod verf in de webshop.

 

Types glow in the dark verf

Momenteel zijn er twee veelgebruikte types glow in the dark verf op de markt.

De kant en klare versie is verf of basis van kunststof, die je gewoon goed moet uitsmeren op het oppervlak waar je dit lichteffect wilt creëeren.

Zoals we hierboven al vermeldden heb je dan de mogelijkheid om te kiezen voor een verf met een witachtige of groenachtige schijn, maar ook voor de gepigmenteerde variant. Waarbij je dus uit zowat alle kleuren kan kiezen, maar waar je wel rekening moet houden met een klein verlies van de gloed.

De tweede versie glow in the dark verf is eigenlijk gewoon in poedervorm te verkrijgen.

Dit poeder is best te gebruiken als je een bepaald type of kleur verf wilt gebruiken die in de kant en klare glow in the dark verfpotten niet beschikbaar zijn.

Dit poeder hoef je alleen maar met de aangekochte verf te mengen en dan zal ze automatisch over de ‘glow in the dark’ eigenschappen gaan beschikken.

 

Levensduur glow in the dark verf

Natuurlijk is het wel fijn als de verf zijn lichtgevende eigenschappen niet meteen verliest! Daarom raden wij ook aan om de plaats waar je deze verf wilt gaan gebruiken goed voor te bereiden. Maak daarom het oppervlak grondig schoon en voorzie het van een goede laag primer vooraleer je de glow in the dark verf gaat uitsmeren.

Door deze grondige voorbereiding zal de werking van deze verf optimaler zijn en een veel langere uitwerking hebben.

In normale omstandigheden zal deze verf zo’n 10 jaar licht geven. Gedurende deze tien jaar is een gelijdelijke vermindering van de gloed wel normaal.

Gebruik je de verf niet meteen? Bedenk dan toch dat je de verf zou moeten gebruiken binnen twee jaar na de aankoop om zo zijn eigenschappen volledig te kunnen benutten.

Poeder kan je makkelijker laten staan in een omgeving die niet al te vochtig is (en liefst ook donker). Op een termijn van 10 jaar is er een vermindering van 5% gloed bij dit poeder.

 

Kostprijs glow in the dark verf

Voor een verfpot van een liter betaal je makkelijk 50 euro. Prijzen hangen natuurlijk af van de kleur en kwaliteit van de verf.

Een potje glow in the dark poeder van 5 ml kost ongeveer 2,5 à 10 euro. Bedenk wel dat je voldoende van dit poeder nodig hebt om een mooie gloed te krijgen!