Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Hammerite verf

Hammerite verf is speciaal bedoelt voor het over- of beschilderen van metalen oppervlaktes.

Grote voordelen van deze verf zijn de 3-in-1 formule, zodat een primer/grondlaag bij de meeste producten overbodig wordt. Een tweede pluspunt is dat de verf al na één uur opdrogen volledig regenbestendig is!

 

Prijs Hammerite verf

Hammerite verf mag dan wel gespecialiseerd zijn in metaalverven, toch bieden zij een heel uitgebreid gamma aan!
Er zijn dan ook vele verschillende soorten metalen en toepassingen van die metalen…
De prijzen worden per liter weergegeven.

Hammerite Primer Nr. 1: Tussen €46,50 en €49,50.
Hammerite Primer Non-Ferro Metalen: Tussen €32,00 en €37,14.
Hammerite Garage Door Primer: Tussen €32,47 en €35,50.
Hammerite Mix: Tussen € 39,95 en €42,00.
Hammerite Lakken: Tussen €36,50 en €40,75.
Hammerite Radiatorverven: Tussen €34,90 en €38,50.
Hammerite Menie: Tussen €25,80 en €30,00.

 

Waar vind ik Hammerite verf?

Hammerite verf vind je in gespecialiseerde verfzaken, doe-het-zelf zaken en on-line.
Let er wel op dat niet iedere winkel deze verf zal aanbieden, aangezien ze voor een specifieke verfniche zijn ontwikkelt.

 

Wat biedt Hammerite verf?

Eerder in dit artikel werd al vermeld dat Hammerite verf alleen verf voor metalen te over- of beschilderen aanbiedt. Hieronder volgt alle uitleg over de verschillende producten die Hammerite verf heeft ontwikkeld.Iets hoger kon je lezen, dat de meeste producten van Hammerite verf geen voorbehandeling met een primer nodig hadden.
Er zijn echter drie uitzonderingen, waar de oppervlakte toch moet worden voorzien van een grondlaag, vooraleer men ze een ander kleurtje willen geven.

 

Hammerite Primer NR. 1 is een roestwerende primer. Deze grondverf is meteen aan te brengen op verroeste metalen en is dus ideaal voor buitengebruik. De primer dringt in het geroeste oppervlak en stabiliseert de roest, hij vormt een barrière die verdere roestvorming voorkomt.
Deze grondverf heeft een theoretisch verbruik van 12 m² per verbruikte liter.
De tweede Primer in het gamme van Hammerite verf is de Primer voor Non-Ferro Metalen.
Deze primer is dan ook ideaal om als grondlaag te dienen voor gegalvaniseerde metalen, roestvrij staal, koper en chroom en is zowel voor binnen als buiten te gebruiken. Reken op zo’n 16 m² per liter.
Hammerite Garage Door Primer is een derde laatste primer van Hammerite verf.
Deze verf is enkel en alleen voor garagepoorten uit gegalvaniseerd metaal of aluminium ontwikkeld! Een verbruik: 12 m²/liter.

Deze verf is zowel binnen als buiten toepasbaar. Deze verf kan onmiddelijk als lak worden gebruikt, direct op roest worden geverfd, is volledig waterbestendig en roestwerend.
Deze Hammerite verf is verkrijgbaar in zijdeglanslak en hoogglanslak en heeft een verbruik van zo’n 12 m² per liter. Het belangrijkste bij deze verf is echter de mogelijkheid om de verf in kleur te verkrijgen. Hieronder zie je enkele Hammerite kleuren waaruit je kan opteren:

 

In totaal biedt Hammerite vier soorten lak aan.
De Hammerite Hoogglanslak en Hammerite Satijnglanslak is ideaal voor zowel ferro- als non-ferro-metalen en beschermt volledig tegen roest. Het verschil tussen de twee lakken zit in de glanslaag.
Beiden hebben een verbruik van 4 à 5 m²/liter.

Hammerite Structuurmat Lak is een lak, evenals perfect te gebruiken voor ferro en non-ferro metalen, met een volledige bescherming tegen roest, met in vuur geharde glasdeeltjes die – eenmaal aangebracht – geen vocht meer zullen doorlaten.
Heeft een verbruik van zo’n 4 tot 5 m² per liter.
Hieronder volgen de verschillende structuur en kleurmogelijkheden van deze lak:

 

De voorlaatste variant lak, is de Hammerite Hamerslaglak.Deze lak werd speciaal ontwikkeld voor het beschermen en decoreren van metaal. De een lak is bruikbaar voor alle ferro- en non-ferrometalen buiten. De verf kan direct op roest worden aangebracht en is zeer goed bestand tegen roest en weersinvloeden.
De verf heeft een verbruik van circa 4 à 5 m²/liter en is wederom beschikbaar in verschillende Hammerite kleuren die je hieronder kan bezichtigen:

 

Als laatste lak bespreken we hier kort de Direct AluZinc Hoogglanslak.
Deze hoogglanslak kan rechtsreeks op Non-ferro metalen zoals aluminium, zink, koper… gezet worden zonder vooraf een Non-ferro primer te gebruiken en heeft een verbruik van 14 à 15 m² per liter. Verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 

Hammerite verkoopt niet alleen verf, maar ook producten voor metalen oppervlaktes te verbeteren.
Zo is er de Hammerite Metaalontvetter die je kan gebruiken voor metalen vet-, roet- en stofvrij te maken vooraleer je begint met schilderen.
Hammerite heeft ook producten, speciaal om roest voor eens en voor altijd te laten verdwijnen. Hammerite Roestomvormer, Hammerite Roestverwijderaar Concentraat en Hammerite Roestverwijderaar Gel.