Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verftips.be
banner image

Hittebestendige verf

Hittebestendige verf is heel interessant voor verschillende toepassingen met materialen die vaak onderhevig zijn aan hoge temperaturen. Denk maar aan ovens, schouwen, kachels, … Alles over onder meer de eigenschappen, toepassingen en prijzen ontdek je hier.

Snel naar: toepassingensoortenprijshoe verven?offertes aanvragen

 

Wat is hittebestendige verf?

Hittebestendige verf is, zoals de naam weggeeft, verf die tegen enorm hoge temperaturen is opgewassen zonder dat de verf begint af te brokkelen of terug vloeiend wordt. Hittebestendige verf kan temperaturen verdragen tussen 60°C en 800°C, afhankelijk van het merk.

Deze verf is voornamelijk bedoeld om metalen oppervlaktes mee te verven, maar tegenwoordig zijn er ook gespecialiseerde soorten op de markt die even ideaal zijn voor meer huiselijke doeleinden, zoals muren, vloeren en plafonds. Denk maar aan keukens, vloerverwarming, …

De enige uitzondering is glas: dit materiaal laat de verf niet goed aan zich hechten, waardoor de verf snel lelijk wordt en geen optimale bescherming  tegen hitte biedt.

 

Toepassing hittebestendige verf

Er bestaan heel wat toepassingsgebieden van hittebestendige verf:

 • kachels
 • ovens
 • verwarmingstoestellen
 • verwarmingsbuizen
 • motor of auto
 • vloer met vloerverwarming: indien je een kleurtje wil geven aan de vloer, maar dit niet mogelijk wordt geacht aangezien onder de vloer met vloerverwarming wordt gewerkt: geen nood! Ook deze vloer kan je een kleurtje geven! Vloerverwarming wordt vaak niet veel warmer dan circa 45°C. Te veel voor gewone verf, maar ideaal te verwerken met hittebestendige verf.

Wil je aan de slag met hittebestendige verf? Bekijk het aanbod aan scherpe prijzen in de webshop.

Let op: als doe-het-zelver is het niet altijd eenvoudig om juist te oordelen of hittebestendige verf wel degelijk de meest geschikte verfsoort is voor jouw project. Om een mooi resultaat te garanderen en schade aan het oppervak te voorkomen, laat je je best adviseren door een professionele schilder. Vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

 

Soorten hittebestendige verf

Hoewel hittebestendige verf ook te vinden is als verf in emmers, wordt de spray variant toch meer gebruikt. Deze laatste is makkelijk en snel te gebruiken aangezien de laagjes verf die uit de spray worden gespoten goed verdeelt zijn en meteen een grote oppervlakte beslaan.

Naast deze twee formaten waarin je de verf kan kopen, bestaan er natuurlijk ook nog allerlei varianten van hittebestendige verf. Zo heb je hittebestendige verf specifiek voor kachels, radiators, schouwen, etc. Vooraleer je aan de slag gaat met hittebestendige verf is het dus belangrijk dat je precies weet waarvoor je de verf zal gebruiken!

 

Prijs hittebestendige verf

Afhankelijk van de hoeveelheid, de soort en het merk kunnen de prijzen van hittebestendige verf sterk variëren. Of je zelf aan de slag gaat of een professionele schilder inschakelt, heeft natuurlijk ook een invloed op de prijs:

 

1. Professionele schilder

Zelf aan de slag gaan met verf op oppervlakken die heel warm worden is niet zonder risico gezien het brandgevaar. Het is daarom aangeraden samen te werken met een professionele schilder. Deze kan in de eerste plaats bepalen welke verfsoort het meest geschikt is voor jouw situatie.

Bovendien zorgt hij voor een correcte uitvoering van de werken (juiste verftechniek, voorbereiding van de ondergrond, …) én gebruikt hij professioneel materiaal en kwalitatieve verf waardoor een goed resultaat verzekerd is. Met een professionele schilder ben je m.a.w. zeker van een mooi en kwalitatief resultaat.

Een professionele schilder kan verschillende tarieven hanteren:

 • Prijs per vierkante meter: € 30 à 50 per m² (incl. btw, materiaal en loonkosten)
 • Uurprijs: € 35 à 50 per uur (incl. btw, materiaal en loonkosten)

Let op, de prijzen kunnen sterk verschillen van schilder tot schilder. Vraag daarom offertes aan bij 2 à 3 verschillende schilders. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en kan je makkelijker voorgestelde werkwijzen, verfsoorten, prijzen, … vergelijken. Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen van schilders actief in jouw regio via de offertepagina.

 

2. Zelf verven

Beschik je over de juiste kennis en handigheid, dan kan je zelf aan de slag gaan. Weet wel dat je dan zelf al het materiaal moet aankopen, wat als snel veel geld kost.

Verder is het belangrijk dat je correct te werk gaat: is hittebestendige verf wel echt de meest geschikte verfsoort? Welke behandeling heeft de ondergrond nodig? … Kortom, er komt heel wat bij kijken. Weet ook dat de juiste keuzes belangrijk zijn om een optimaal resultaat te garanderen.

Wil je toch zelf aan de slag? Hou dan naast de tijd en moeite die je zelf moet besteden, ook rekening met de kosten voor al het materiaal (tape, verfborstels, stelling, verf, …) De verf zal hier de grootste kost zijn. Enkele richtprijzen:

 • Spuitbus hittebestendige verf (400 ml): gemiddeld € 11 à 16
 • Emmer hittebestendige verf (1 l): gemiddeld € 30 à 50

TIP: met 1 liter hittebestendige verf besla je gemiddeld een oppervlakte van 6,50 m². Bekijk het aanbod verf in de webshop.

 

hittebestendige verf

 

Hoe verven met hittebestendige verf?

Hittebestendige verf wordt doorgaans op onderstaande manier aangebracht. Om zeker te zijn van een correcte uitvoering van de werken, schakel je best een professionele schilder in. Deze weet precies met welke factoren hij rekening moet houden en hoe hij best te werk gaat.

 

STAP 1: voorbehandeling

Vooraleer je begint te verven met hittebestendige verf, is het belangrijk dat je de oppervlakte die je wilt verven goed vetvrij, schoon en roestvrij maakt. Om te voorkomen dat je natuurlijke oliën op de oppervlakte verspreidt, draag je het best handschoenen.

Ideaal zou het oppervlak geschuurd of zelfs gezandstraald moeten zijn en vervolgens helemaal stofvrij zijn gemaakt met een compressor of stofzuiger.

Om helemaal in orde te zijn, kan je de materialen nog schoonmaken met aceton of een ander gelijkaardig product.

 

STAP 2: verven

Nu kunnen we beginnen met verven! Vooraleer je de uiteindelijke kleur aanbrengt, breng je best eerst een primer aan. Een primer zorgt ervoor dat de verf beter aan de ondergrond wordt vastgehecht, zodat je een veel mooier verfeffect krijgt.

Indien je wilt verven met een spray is het belangrijk om altijd een beschermingsbril en mondkapje te dragen zodat je geen schadelijke stoffen binnenkrijgt!

Voor de beste resultaten te verkrijgen gebruik je het best een natuurlijke borstel of sponsborstels. Wrijf de verf goed open met je penseel zodat de verf niet meer naar beneden kan afzakken in druppeltjes! Indien je dit niet wegwerkt zullen blaasjes ontstaan in de verf.

Laat de eerste laag zeker 8 uur drogen vooraleer je de tweede laag aanbrengt. Nadat de tweede laag is aangebracht moet je ook minimaal acht uur wachten vooraleer je de oppervlakte kan verhitten.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Professionele schilders