Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verftips.be
banner image

Zolder inspiratie

Op zoek naar inspiratie om de zolderkamer in te richten? Lees dan snel verder voor de origineelste ideeën!

Een zolder ombouwen tot een mooie kamer is één van de beste manieren om een nieuw plekje te creëren in je huis. Wanneer je dit goed doet kan de zolderkamer omgetoverd worden tot een heel speciaal plekje in je huis.

 

Zolderkamer voor een kinderkamer

Heb je geen ruimte voor een kinderkamer beschikbaar maar is de zolder eventueel een optie?
Dan is het een idee om de zolder als kinderkamer in te richten! Schilder schuine wanden in een lichte kleur. Door deze in een lichte kleur te schilderen kun je de zolder al veel ruimer laten lijken. Ook is het leuk om sjablonen te verven in een kinderkamer.

Een sjabloon is een uit papier of plastic gesneden vorm. Wanneer je deze tegen de muur houdt en opvult met verf, verschijnt de vorm op de muur.

Denk ook goed over na welke vloer je plaatst. Een vloerbedekking met speelgoedpatroon is leuk, maar wie weet wordt de zolder later wel een werkkamer.

Kies daarom voor een neutrale vloerafwerking zoals laminaat.
Tot slot dien je rekening te houden met het trappengat. Zorg ervoor dat dit goed afgeschermd is door een traphek.

Tip: Verzeker jezelf van een mooi eindresultaat en laat de schilderwerken uitvoeren door een professionele schilder. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende schilders via de offertepagina.

 

Zolderkamer voor een andere slaapkamer

Ook voor een eigen slaapkamer of logeerkamer is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte.
Beschik je over een kleine zolder? Schilder dan het plafond en de schuine wanden in een lichte kleur en kies voor een lichte vloerafwerking.

De zijwanden kan je wel voorzien van een hip kleurtje of leuk behang.

Wil je een rustgevende slaapkamer? Kies dan voor blauw. Ben je meer op zoek naar energierijke kleuren? Kies dan voor een kleur als rood of geel en alle tussenliggende kleuren.

Een goede tip is om schuifdeurkasten tegen de schuine wand te maken als linnenkast of om rolkastjes eronder te plaatsen. Hierdoor bouw je nutteloze ruimte om tot iets praktisch. Ook kan het handig zijn tijdens de renovatie de nieuwe slaapkamer te voorzien van een kleine badkamer. Door een badkamer in je slaapkamer te hebben ben je na het opstaan binnen een paar stappen in de douche en is de kledingkast vervolgens vlakbij!

 

Zolderkamer voor werk of studeerkamer

Het belangrijkste om rekening te houden bij een werk- of studeerkamer is voldoende lichtinval. Dit bevorderd namelijk de concentratie. Door bijvoorbeeld een aantal ramen of een dakkapel te plaatsen creëer je veel meer daglicht waardoor de zolder groter lijkt. Met een dakkapel ontstaat ook nog eens meer ruimte.
Heb je veel of grote ramen in je zolderkamer? Voorzie deze ramen dan van HR++ glas. Deze glassoort isoleert 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Zo weet je zeker dat je warm de wintermaanden doorkomt.

 

Zolderkamer als hobby- of speelruimte

Heb je genoeg kinderen, maar te weinig ruimte voor al hun speelgoed, muziekinstrumenten en schoolboeken? Dan is het een leuk idee om de zolder te verbouwen tot een hobby- of speelruimte.
Je kan er bijvoorbeeld een televisie, een pool- of tafeltennistafel neerzetten.

Er zijn genoeg mogelijkheden zodat je kinderen zich volop kunnen uitleven op hun eigen plekje in huis.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Professionele schilders