Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Keuken verven

Een keuken kan al heel wat moderner en aangenamer ogen met een nieuw, fris likje verf! Toch is het belangrijk dat je niet zomaar begint te schilderen! In een keuken ontstaat immers heel wat vochtigheid en warmte door alle bedrijvigheid die in een keuken plaatsvindt.

 

Voorbereidingswerken

Vooraleer je begint met te verven, moet je natuurlijk eerst allerlei voorbereidingen treffen.
Zo is het zeker aangeraden om als eerste de keuken leeg te maken en eventueel af te dekken met een folie.

Indien je kasten, laden en deuren gaat overschilderen, is het aangeraden om alle klinken, handvaten en dergelijke weg te halen, zodat je deze later snel en moeiteloos kan overschilderen.

Vervolgens kan je beginnen met kastjes, laden, deuren, … grondig te schuren. Het is immers belangrijk dat de oppervlaktes die je wilt gaan verven niet meer glad zijn. Dit zou er immers voor zorgen dat de verf niet voldoende aan het oppervlak worden gehecht.

Heb je alles grondig geschuurd en zijn er geen ruwe stukken meer over? Begin dan met schoonmaken!
Het is belangrijk dat er geen stof meer op de oppervlaktes zit die je wilt oververven. Ook stof zorgt voor een problematische hechting van verf.

Tip: Verzeker jezelf van een mooi eindresultaat en laat de schilderwerken uitvoeren door een professionele schilder. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende schilders via de offertepagina.

 

Beginnen met de keuken te verven

Nadat al deze (vervelende) voorbereidingswerkjes zijn gedaan, kan je overgaan tot het schilderen!
Als eerste breng je een primer aan. Voor keukenkastjes, deuren, laden, schuiven, … kies je het best een primer op oliebasis.

Nadat deze is opgedroogd kan je beginnen met je keuken in een nieuw kleurtje te stoppen!

Vooraleer je echter definitief begint te verven is het belangrijk dat je even een plannetje opstelt van welke verf je waar zal gebruiken.
Probeer in het vochtige deel van de keuken (wasbak, afwasmachine, …) te werken met waterbestendige verf.
Vergeet niet dat er bij het koken ook vaak veel water word verdampt, het is dus zeker handig om de ruimte rond de kookplaat/dampkap te voorzien van een waterbestendige verf. Hierbij kies je echter nog beter voor een waterwerende, warmtebestendige én vetbestendige verf.

In andere, warmere delen van de keuken zoals bij de oven, kan je ook steeds opteren voor hittebestendige verf. Zo ben je zeker dat de verf niet begint af te pellen.

 

Leuke ideetjes voor je keuken te verven

  • Maak je keuken aantrekkelijker door te werken met bordverf of magneetverf. Handig voor memo’s en boodschappenlijstjes!
  • Beschik je over tegels in de keuken? Je hoeft deze niet per se weg te halen! Met speciale tegelverf kan je deze ook overschilderen.
  • Durf experimenteren met kleur! Je brengt immers veel tijd door in de keuken en het is dus belangrijk dat de keuken je een warm en uitnodigend gevoel geeft.