Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verftips.be
banner image

Prijs verf

Een veelgestelde vraag over verf is de volgende: Wat is een gemiddelde verf prijs? Deze vraag is moeilijk exact te beantwoorden, aangezien er ongelooflijk veel soorten verf zijn. Daarbovenop komt ook nog eens het grote aantal aanbieders en merken van verf. Of je zelf aan de slag gaat of een professionele schilder inschakelt, heeft natuurlijk ook een invloed op de prijs van schilderwerken.

Snel naar: prijs schilderprijs verfdoe-het-zelf of professionele schilder? – offertes aanvragen

 

Prijs schilder

Heb je besloten om niet zelf te beginnen verven? Dan kan een schilder onder de arm nemen een makkelijke oplossing zijn! Deze kan je informeren over de mogelijkheden (kleurcombinaties, geschikte verfsoort, …) en helpen bij het maken van je keuzes. Een vakman zorgt ook voor een correcte uitvoering van de werken (juiste verftechniek, voorbereiding van de ondergrond, …) én werkt met professioneel materiaal en kwalitatieve verf waardoor een goed resultaat verzekerd is.

Een goede schilder hoeft niet duur te zijn! Hoeveel je precies betaalt is afhankelijk van het tarief dat deze hanteert. Dat kan een prijs per vierkante meter of een prijs per uur zijn.

 

1. Prijs per vierkante meter

Een schilder hanteert meestal een prijs per vierkante meter indien er grote oppervlakken geschilderd moeten worden. De prijs is afhankelijk van het soort schilderwerk. Enkele richtprijzen:

 • Binnenmuur/plafond schilderen: € 12 à 20 per m²
 • Raam schilderen: € 15 à 25 per raam
 • Deur schilderen: € 60 à 100 per deur
 • Trap schilderen: € 15 à 20 per trede
 • Buitenmuur schilderen: € 20 à 40 per m²

 

2. Prijs per uur

Een schilder hanteert meestal een prijs per uur indien het om nauwkeurig schilderwerk gaat. De prijs is afhankelijk van het soort schilderwerk. Enkele richtprijzen:

 • Binnenschilderwerk: € 35 à 40 per uur
 • Buitenschilderwerk: € 40 à 50 per uur

 

TIP: dit zijn slechts richtprijzen. Bovendien kunnen de prijzen sterk verschillen van schilder tot schilder. Wil je jouw schilderwerken laten opknappen door een professionele schilder? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 verschillende schilders. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, … vergelijken. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende schilders via de offertepagina.

 

prijs verf

 

Prijs verf

Ga je zelf aan de slag? Dan is het belangrijk om eerst en vooral na te denken over de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Per 6 m² mag je rekenen dat je 1 liter verf opgebruikt. Dit kan natuurlijk wel anders zijn indien de ondergrond reeds geschilderd is, etc. Ga er vanuit dat je bij een oppervlakte tussen 50 m² en 70 m² een pot van 10 liter kan gebruiken.

Reken dus eerst uit hoeveel verf je ongeveer nodig hebt. Zo bespaar je ook al weer kosten doordat je geen overbodige verf aankoopt.

 

1. Prijs grondverf

Om eender welk oppervlak een goede grondlaag te geven, gebruik je grondverf of primer. Voor een primer betaal je meer geld, maar dat is absoluut geen weggegooid geld! Een primer zorgt voor een betere hechting van de verf aan de grondlaag en zorgt voor een mooi, effen geverfd oppervlak.

De prijs per liter voor grondverf kan sterk verschillen, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Reken voor een primer toch op € 30 à € 40 per liter.

 

2. Prijs lakverf

Om je muren een mooi glimmend resultaat te geven gebruik je lakverf. Lakverf kan voorkomen in twee verschillende varianten. Zo is er hoogglans lak en zijdeglans lak.

De prijzen van deze verf liggen hoger dan bij basis grondverf. Je kan rekenen op een prijs die gemiddeld tussen € 18 en € 30 per liter ligt.

 

3. Prijs muurverf en plafondverf

Reken op minimaal € 8,50 per liter. Prijzen variëren erg sterk, dus een vaste prijs kan je hier onmogelijk op plakken. Zo zijn er ook kwalitatievere muur- en plafondverven van zo’n € 40 per liter beschikbaar. Lees hier meer over muurverf.

 

TIP: De prijzen voor verf kunnen sterk variëren afhankelijk van het merk. Goed vergelijken is dus de boodschap. Bekijken en vergelijk het ruime aanbod verf aan scherpe prijzen in de webshop.

 

Is zelf schilderen een goed idee?

Zelf schilderwerken uitvoeren kan, maar dan moet je wel met enkele zaken rekening houden. Zo moet je zelf al het materiaal (verfborstels, verf, een ladder, afplaktape, …) voorzien. Om een goed resultaat te garanderen is het aangeraden om kwalitatief materiaal te kopen, maar dat kost natuurlijk al snel veel geld.

Verder is het belangrijk dat je de ondergrond juist voorbereidt, alles zorgvuldig afplakt, de juiste verfsoort gebruikt naargelang het type schilderwerk, de verf in een goede dikte aanbrengt, …

CONCLUSIE: er komt heel wat bij kijken om tot een kwalitatief en mooi resultaat te komen. Wil je jezelf verzekeren van een correcte uitvoering van de werken en optimaal resultaat? Dan doe je er goed aan het schilderwerk over te laten aan een professionele schilder. Vrijblijvend voorstellen en prijzen vergelijken kan via onderstaand offerteformulier:

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Professionele schilders