Schilderwerken uitvoeren? Vraag offertes aan.

Prijs verf

Een veelgestelde vraag over verf is de volgende : Wat is een gemiddelde verf prijs? Deze vraag is eigenlijk moeilijk exact te beantwoorden, aangezien er ongelooflijk veel soorten verf zijn. Daarbovenop komt ook nog eens het grote aantal aanbieders van verf.

 

Prijs schilder

Heb je besloten om niet zelf te beginnen verven? Dan kan een schilder onder de arm nemen een makkelijke oplossing zijn! Een goede schilder hoeft niet duur te zijn! Klik hier voor een gratis en vrijblijvende offerte op maat om jouw schilderwerken te laten opknappen door een professionele schilder.

Reken in ieder geval op een bedrag dat tussen 25 en 90 euro per vierkante meter ligt. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van erkende schilders via de offertepagina.

 

Prijs verf per vierkante meter

Vooraleer we beginnen met de rubriek waarin we de verschillende soorten verf en hun prijs onder de loep nemen, geven we hier een gemiddelde prijs die je kan verwachten als je aan het verven begint.
Per 6m² mag je rekenen dat je één liter verf hebt opgebruikt. Dit kan natuurlijk wel anders zijn indien de ondergrond reeds geschilderd was, etc.

Ga er van uit dat je bij een oppervlakte tussen 50 m² en 70 m² een pot van 10 liter kan gebruiken.
Reken dus eerst uit hoeveel verf je ongeveer zal nodig hebben, zo bespaar je ook al weer kosten doordat je geen overbodige verf zal aankopen.

Om het totale kostenplaatje te berekenen moet je dus het verwachte aantal liter met de verfsoort vermenigvuldigen.

 

Prijs grondverf

Om eender welk oppervlak een goede grondlaag te geven, gebruik je grondverf of primer.

De prijs per liter voor grondverf kan sterk verschillen, afhankelijk van het merk en de kwaliteit.

Voor een primer betaal je meer geld, maar dit is absoluut geen weggegooid geld! Een primer zorgt voor een betere hechting van de verf aan de grondlaag en zorgt voor een mooi effen geverfde oppervlakte.
Reken voor een primer van één liter toch op € 30,00 à € 40,00.

 

Prijs lakverf

Om je muren een mooi glimmend resultaat te geven gebruik je lakverf. Lakverf kan voorkomen in twee verschillende varianten. Zo is er hoogglans lak en zijdeglans lak.

De prijzen van deze verf liggen hoger dan de basis grondverf. Per liter mag je rekenen op een prijs die gemiddeld tussen €18,00 en €28,50 ligt.

 

Prijs muurverf en plafondverf

Reken op minimaal € 8,50 per liter. Prijzen variëren erg sterk, dus een vaste prijs kan je hier onmogelijk op plakken. Zo zijn er ook kwalitatievere muur- en plafondverven van zo’n € 40,00 beschikbaar. Lees hier meer over muurverf.