Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verftips.be
banner image

Beits

Beits is gelijkaardig aan lakken en vernissen en heeft bijgevolg een beschermende functie. Toch is er een verschilpunt met vernis en lak: zo zal beits dieper in het materiaal indringen en bijgevolg een betere bescherming bieden.

Beitsen is eigenlijk het bestrijken van een oppervlak met een -meestal- kleurloze, dekkende, beschermende en mooier makende functie.

Beitsen wordt eigenlijk alleen maar toegepast op allerlei houtsoorten. Belangrijk is wel dat het hout altijd volledig is geschuurd en dat er geen stof meer op het hout zit. De verschillende beitssoorten zijn vaak op basis van water, olie of alcohol en ze kunnen allemaal worden aangebracht met verschillende technieken: verven, spuiten, deppen, …

Het grote voordeel van beits is dat er eigenlijk een minimaal onderhoud nodig is! In tegenstelling tot bijvoorbeeld vernis, moet je beits maar om de 2 à 5 jaar opnieuw aanbrengen! Een tweede voordeel van beits is dat het de levensduur van hout aanzienlijk verlengd.

Beits kan worden toegepast op de meeste houten oppervlakten, zoals planken, raamkozijnen, tuinschermen, tuinhuisjes, deuren, garagepoorten, …

 

Soorten beits

Beits

In principe zijn er twee soorten beits: de transparante en de dekkende beits. Daarnaast kunnen we ook een onderverdeling maken tussen de binnen- en buitenbeits.

De transparante beits is verkrijgbaar in de doorschijnende, blanke beits en in enkele kleuren.
Deze kleuren zijn dan voornamelijk lichte bruintinten, maar ook andere kleuren kunnen worden gekozen. Reken hierbij dat je, als je voor kleuren kiest, pas het eindresultaat van de kleur zal zien indien ze aangebracht is op het hout. Door de (bijna) transparante laag van de beits op het hout aan te brengen kan er immers een kleurverschil optreden.

Met deze transparante beits blijf je altijd de nerven en de structuur van het hout zien.

Dekkende beits is verkrijgbaar in zowat alle kleuren en kan je goed vergelijken met verf, toch heeft beits eerst geen primer of grondverf nodig, maar kan deze onmiddelijk op het gewenste oppervlakte worden aangebracht.

Bij het aanbrengen van deze beits zie je geen nerfvorming of structuur van het hout.

Het verschil tussen binnenbeits en buitenbeits is natuurlijk eenvoudig: de eerste beits wordt gebruikt voor binnenshuis gebruik, de tweede soort voor buitenshuis.

Let wel altijd goed op bij de aankoop van buitenbeits! Kies altijd de beits voor het soort hout die je buiten wilt beitsen.

 

Beits prijzen

Doordat er zoveel soorten beits op de markt zijn, verkrijgbaar van verschillende fabrikanten, verschillende glanslagen, verschillende extra’s, etcetera, is het niet altijd makkelijk om een gemiddelde prijs op dit product te plakken. Toch mag je rekenen dat je voor 1 liter beits makkelijk 15 tot 35 euro kan betalen.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Professionele schilders