Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verftips.be
banner image

Whiteboard verf

Whiteboard verf lijkt een beetje op krijtverf, maar wellicht is het iets hygiënischer en eenvoudiger in gebruik. Door gebruik te maken van deze speciale verf kan je elk oppervlak beschrijfbaar maken. Door allerlei recente innovaties hoeft de ondergrond zelfs niet meer wit te zijn en kan je de verf zelf op gekleurde muren aanbrengen. De meeste aanbieders van whiteboard verf bieden de verf aan in wit en doorzichtige variant.

Ga naar de webshop

 

Mogelijkheden met whiteboard verf

Tegenwoordig zijn er twee mogelijkheden met whiteboard verf. De eerste mogelijkheid is de gewone, witte variant.

Deze moet je in verschillende lagen over een bepaald oppervlakte verven, totdat het oppervlakte mooi wit is. Daarna kan je er eenvoudig met whiteboard stiften overschrijven en deze eenvoudig terug afvegen.

De tweede mogelijkheid is om te kiezen voor een transparante variant. Daarbij doe je hetzelfde, maar blijft de verf de originele onderkleur behouden. Let daarbij dus op met de stiften die je aankoopt. Sommige kleuren zullen immers minder goed zichtbaar zijn op een donkere ondergrond. Bekijk het aanbod verf in de webshop.

 

whiteboard verf

 

Wat zeker aankopen voor whiteboard verf

Naast de whiteboard verf heb je natuurlijk ook stiften nodig. Zorg ervoor dat je stiften koopt die zijn aangepast voor whiteboard verf, want anders kan je wat je op je muur heb gekrabbeld er niet meer afvegen…

Daarnaast is het ook nodig om een goed doekje aan te schaffen die geen strepen achterlaat. Wij raden daarvoor een microvezeldoek aan.

 

Whiteboard verf magnetisch maken

Whiteboard verf is niet (altijd) automatisch magnetisch. Als je graag wilt dat je verf overschrijfbaar is en tegelijkertijd magneetjes kan dragen zijn er twee opties.

Vooraleer je begint met de whiteboard verf aan te brengen, breng je een magneetvlies aan en overschilder je dat daarna met whiteboard verf.

Als je met magneetverf wilt werken, breng je eerst zo’n 3 lagen aan, vooraleer je de whiteboard verf aanbrengt.

Nog een belangrijke tip: schuur de laatste laag lichtjes op, zodat de whiteboard verf mooi glad staat en je die eenvoudig kan reinigen.

 

Kostprijs whiteboard verf

Afhankelijk van het merk van de whiteboard verf, zal de prijs ook afhangen. Wees voorbereid; whiteboard verf is duur.

De verf kost ongeveer 99 euro. Daarmee kan je ongeveer een oppervlakte van 2 vierkante meter beslaan en na 10 dgen is hij schrijfklaar.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Professionele schilders